Whisky Numero Dertien

T.B.A. in 2024


Whisky van eigen gerst, die verbouwd wordt op het perceel gelegen aan de straat Numero Dertien.We hebben de oogst van 2021 al verwerkt en zijn nu bezig de oogst van 2022 te verwerken.

Prijs € n.v.t.
Wieke Distillers Vat Programma


Heeft u altijd al een eigen vat whisky en/of rum willen hebben?

Wat kost een 10 liter vaatje gevuld met new make spirit?
Nota bij bestelling 675 euro incl. BTW (117 euro) en incl. accijns (110 euro)
Intresse in rum? Lees dan ook de tekst van Kapitein Jonker barrel aged rum.

Wat leveren wij daarvoor:

 • Een 10 litervat Amerikaans eiken met keuze uit light, medium of heavy toasting. Op verzoek kan ook een 10 litervat Europees eiken geleverd worden.

 • Het vat wordt gevuld met onze new make spirit. Het alcoholpercentage van deze spirit is ongeveer 65 %.

 • Eventueel is het mogelijk om eerst drie maanden onze zelfgemaakte rum op het vat te
  leggen of een aantal maanden Oloroso of Amontillado sherry op het vat te leggen. Hier is
  wel een meerprijs aan verbonden.

 • Het vullen kunnen wij doen maar het is ook leuk om dat zelf te doen of erbij aanwezig zijn.

 • Een proefflesje gevuld met de new make spirit.

 • Een eigendomsbewijs op naam.

Het vat mag worden meegenomen maar het kan ook bij ons blijven liggen.
Als u het vat bij ons laat liggen regelmatig (minstens een keer per jaar) toegang tot de distilleerderij om de voortgang van het vat te proeven. Na drie jaar mag de spirit single malt whisky genoemd worden en kan de whisky gebotteldworden. (Dat kan eventueel ook eerder maar dan mag er volgens de regels geen whisky op het etiket staan.) Dan wordt ook besloten om of op vatsterkte te bottelen of om de whisky met water te verdunnen naar een drinksterkte van 40-47%. De kosten voor eventueel bottelen en etikettering zijn NIET inbegrepen maar kunnen we voor de kostprijs uitvoeren. Het is natuurlijk ook mogelijk om grotere vaten bij ons aan te schaffen. Gangbare maten, welke voor een vriendenclub of whiskyclub interessant kunnen zijn, zijn 30,50,100 en 190 liter. Als u geïnteresseerd bent in een groter dan 10 litervat neem dan contact op met info@wiekedistillers.nl voor een aanbieding op maat.
Kapitein Jonker

BARREL AGED RUM

De tweede batch van 120 flessen is nu beschikbaar.
Het is een barrel aged rum die na distillatie op een cognac vat en een virgin heavy toasted amerikaans eiken vat heeft gerijpt. De grondstof voor deze rum is biologische rietsuikermelasse uit Paraguay. Voor de naam van onze rum zijn we geïnspireerd door een van de beroemdste zeevaarders uit Veendam: Kapitein Berend Jans Jonker. Zijn verhaal staat op het kaartje wat aan de fles hangt. Deze fruitige, spicy rum heeft een licht rooksmaakje en bevat 47% alcohol.
Kan uiteraard puur gedronken worden, maar is ook heerlijk in een mix met cola of gingerale, beide met ijs en een schijfje limoen.
Ook is het mogelijk om 10 litervaatjes Rum te bestellen. Een geweldig cadeau voor vrienden, familie of uzelf om te genieten tijdens speciale gelegenheden of gewoon omdat u zin heeft in een drankje. Onze rum wordt gerijpt in handgemaakte vaten van Amerikaans eikenhout, waardoor de smaken zich ontwikkelen en versterken naarmate de tijd verstrijkt. U beslist zelf of u de rum na verloop van tijd wil laten bottelen of vanuit het vaatje met behulp van het meegeleverde kraantje wil ledigen. Nadat u van de rum heeft genoten kunt u uw vaatje opnieuw laten vullen met rum of onze heerlijke New Make Spirit om dan na drie jaar van uw eigen Groningse whisky van Gronings graan te genieten. De prijs voor een 10 liter vat gevuld met Rum is 495 euro inclusief accijns en BTW

Heeft u interesse stuur dan een mail naar info@wiekedistillers.nl

Binnen de gemeente Veendam e.o. wordt de fles gratis bezorgd. Wilt u de fles buiten de gemeente Veendam toegestuurd krijgen dan berekenen we verzendkosten.​
Ook te koop bij slijterijen:

 • D’R BIJ Museumplein 3 Veendam.

 • Slijterij Frans Muthert Schoolstraat 48 Musselkanaal.

 • “Bij Thijs” drankenspeciaalzaak Doctor P.Rinsemastraat 2a Vlagtwedde.

 • Gieter Slieter Stationsstraat 13A Gieten.

 • De Slijterij Borger Hoofdstraat 46 Borger.

 • Grondel Distillery Torenweg 2a Adorp.

 • “Bij Marcel” de drankenspecialist Alteveerstraat 6 Hoogeveen.

Prijs € 35
Veil Wiefke

GIN

De tweede oplage van 118 flessen is nu beschikbaar.
Hij kan zowel puur als met tonic gedronken worden.
Hebt u interesse stuur een mail naar info@wiekedistillers.nl
In Gemeente Veendam wordt de fles gratis bezorgd.
Wilt u de fles buiten de gemeente Veendam toegestuurd hebben dan berekenen we bezorgkosten.
Ook te koop bij slijterij:

 • D’R BIJ Museumplein 3 Veendam.

 • Slijterij Frans Muthert Schoolstraat 48 Musselkanaal.

 • "Bij Thijs" drankenspeciaalzaak Doctor P. Rinsemastraat 2a, Vlagtwedde.

 • Gieter Slieter Stationsstraat 13A Gieten.

 • De Slijterij Borger Hoofdstraat 46 Borger.


Prijs € 35
Wieke Bierbrand

VATGELAGERDE BIERBRAND

30 november 2023: exclusief verkrijgbaar bij Slijterij D’r Bij in Veendam onze vatgelagerde Wieke Bierbrand. Na distillatie heeft deze bierbrand 18 maanden gelegen op 10 litervaatjes. Van deze editie zijn slechts 31 genummerde flessen verkrijgbaar. Sinds vorig jaar werken Brouwhotel Parkzicht en de Wieke Distillers beiden uit Veendam samen om mooie Bierbrand distillaten op de markt te brengen. Vorig jaar ontving Burgemeester Berry Link de eerste fles Bogdike Bierbrand uit handen van Appie Weij van Brouwhotel Parkzicht en Jaap Nieboer van de Wieke Distillers. Deze eerste Bogdike Bierbrand werd gedistilleerd uit de Bogdike Adriaan Tripel. De Wieke Bierbrand, die we nu uitbrengen is gedistilleerd uit een mengsel van zorgvuldig geselecteerde bieren. Bierbrouwers die een bierbrand van hun bier willen kunnen ook bij ons terecht.

 • D’R BIJ Museumplein 3 Veendam.


Prijs € 35